Δωρεάν Μεταφορικά Για Αγορές Άνω Των 39€!
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 5777 334

Πώς να επιλέξω το σωστό βρεφικό κρεβάτι;

 Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά… έλεγαν οι παλιότεροι και σε μεγάλο βαθμό είναι αλήθεια! Μπορεί η μεγάλη διάρκεια ύπνου να μη θεωρείται πια απαραίτητη, αλλά η ποιότητα ύπνου είναι άκρως σημαντική και η σωστή επιλογή του βρεφικού κρεβατιού είναι το Α και το Ω για την επίτευξή της. Ωστόσο, με τόση ποικιλία που διατίθεται στην αγορά πολλοί γονείς αγχώνονται για το πώς θα επιλέξουν το σωστό. Η ασφάλεια του βρέφους είναι φυσικά ο σημαντικότερος παράγοντας και ακολουθούν η βελτίωση της καθημερινότητας του γονέα, οικονομικοί παράγοντες και τέλος η προσωπική σας αισθητική. 

Βρεφικό κρεβάτι και ασφάλεια του βρέφους

 Ο ύπνος  με “όνειρα γλυκά” αρχίζει με την επιλογή επωνύμου βρεφικού κρεβατιού και διεξοδικό έλεγχο των πληροφοριών του κατασκευαστή. Φυσικά πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, σχετικά με την καταλληλόλητα των υλικών, την ασφάλεια των μηχανισμών και την κατασκευαστική αρτιότητα. 

 Σας προτείνουμε να επενδύσετε σε ένα ολοκαίνουριο βρεφικό κρεβάτι και να μην πάρετε μεταχειρισμένο από φίλους ή συγγενείς καθώς είναι πολύ δύσκολο να είστε 100% σίγουροι ότι είναι ασφαλές. Ακόμα κι αν είναι σχετικά καινούριο και δείχνει σε καλή κατάσταση, δε θέλετε να ρισκάρετε να έχει μια κρυφή ζημιά που δε φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Μπορείτε να κάνετε οικονομία σε άλλα πράγματα που αφορούν το βρεφικό δωμάτιο και δεν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια και την ανάπτυξη του βρέφους όπως πχ η συρταριέρα ή άλλα στοιχεία διακόσμησης του βρεφικού δωματίου. 

 Τα κάγκελα της κούνιας είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε. Θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους μικρότερη από 6 εκατοστά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σφηνώσει το κεφαλάκι του νεογέννητου καθώς είναι πολύ εύπλαστο. Η απόσταση του στρώματος από τα κάγκελα είναι εξίσου σημαντική, ώστε να μη μπορεί το μωράκι να χωρέσει τα δαχτυλάκια του και να τραυματιστεί. Τέλος επιλέξτε βρεφικό κρεβατάκι και στρώμα που σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το στρώμα πιο χαμηλά όταν το μωράκι ψηλώσει, ώστε να μην κινδυνέψει να βρεθεί εκτός κούνιας όταν είναι όρθιο. 

 Στο κατάστημά μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από βρεφικά στρώματα!

Βρεφικό κρεβάτι που διευκολύνει το γονιό.

 Αφού φροντίσατε τις ανάγκες του μωρού, είναι σημαντικό να υπολογίσετε και τη δική σας διευκόλυνση κατά την επιλογή βρεφικού κρεβατιού. Θα πρέπει να διασφαλίσετε επαρκή χώρο ώστε να μπορείτε να ανοίξετε συρτάρια και πόρτες τόσο κατά την περίοδο που η κούνια βρίσκεται στο δικό σας δωμάτιο όσο και κατά τη μετακίνησή της στο δωμάτιο του μωρού. Ένα βρεφικό κρεβάτι-κούνια με ροδάκια διευκολύνει καθώς θα μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα. 

 Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τα πλαϊνά κάγκελα της κούνιας. Όταν, μετά τους 6 μήνες, το στρώμα μετακινηθεί στο χαμηλότερο επίπεδο, θα είναι πολύ δύσκολο και κουραστικό για εσάς να σκύβετε μέσα στο κρεβάτι για να σηκώσετε το μωρό ή να δείτε τι κάνει χωρίς να το ξυπνήσετε.

 Αφού εξασφαλίσετε την ασφάλεια του βρέφους και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς σας, μπορείτε να απολαύσετε το πιο ευχάριστο κομμάτι της διαδικασίας επιλογής βρεφικού κρεβατιού που είναι η ικανοποίηση του προσωπικού σας γούστου! ‘Ωρα να διαλέξετε ανάμεσα σε χρώμα, φινίρισμα και διακοσμητικές λεπτομέρειες! Στο κατάστημα Pali Baby θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από βρεφικά κρεβάτια που καλύπτουν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και τη δική σας αισθητική,μοντέρνα ή κλασική!

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.