Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 5777 334
Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-21.00 | Σάββατο: 10.00-18.00

Καλαθούνα Μωρού: Μια λύση για τη μεταφορά του βρέφους σας καθώς και για τον ύπνο των πρώτων μηνών.

Τη χρήση της καλαθούνας για τη μεταφορά και το κοίμισμα των βρεφών τη συναντάμε από τα χρόνια ακόμη της Παλαιάς Διαθήκης και συγκεκριμένα στην ιστορία του Μωυσή. Στην Αγγλία ακόμα και σήμερα η ονομασία της καλαθούνας είναι moses basket (το καλάθι του Μωυσή). Η ελληνική λέξη προέρχεται από τη λέξη καλαθούνι με την προσθήκη του μεγεθυντικού επιθέματος “α” που μπαίνει στο τέλος για να δείξει το μεγαλύτερο μέγεθος (πηγή βικιπαίδεια).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της καλαθούνας μωρού;

Αν και τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη έφερε λίκνα πολλών ειδών, η καλαθούνα έχει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι αυτών.

  • Οι καλαθούνες έχουν βαμβακερά υφάσματα ενώ στην πλειοψηφία τους τα υφάσματα των λίκνων τύπου next to me, που είναι και τα πιο δημοφιλή, έχουν πολυεστερικά υφάσματα.
  • Οι καλαθούνες έχουν μικρό μέγεθος, το μωράκι «χουχουλιάζει» μέσα σε αυτές και αισθάνεται πιο οικεία, όπως ήταν μέσα στην κοιλιά της μαμάς.
  • Το εσωτερικό της καλαθούνας αερίζεται πολύ καλύτερα από του λίκνου λόγω του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένη η καλαθούνα που είναι ψάθα, ένα φυσικό υλικό.
  • Η καλαθούνα μεταφέρεται πολύ εύκολα γιατί λόγω του υλικού της είναι πάρα πολύ ελαφριά. Όσο εύκολα και να κλείνει ένα λίκνο, απαιτεί κάποια διαδικασία και δεν μπορεί να μεταφερθεί με το μωρό μέσα.

Εκτός, όμως, αυτών των πλεονεκτημάτων, η καλαθούνα μας εξασφαλίζει και σαφώς ωραιότερο αισθητικό αποτέλεσμα. Όμορφα υφάσματα, δαντέλες, καλύμματα βάσης, κουνουπιέρες- θόλοι είναι στοιχεία που προσδίδουν ιδιαίτερη αισθητική.

‘Οσο λοιπόν και αν οι καιροί αλλάζουν και νέα βρεφικά προϊόντα κατακλύζουν την αγορά η καλαθούνα παραμένει μια σταθερή αξία που πάντα θα μας παραπέμπει στην εικόνα του βρέφους. Εμείς σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

 

Ανακαλύψτε μοναδικές καλαθούνες και προίκα καλαθούνας μωρού στο eshop μας!