Δωρεάν Μεταφορικά Για Αγορές Άνω Των 39€!
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 5777 334

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο ελαφρύ καρότσι

Η αγορά καροτσιού είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να φροντίσουν οι νέοι γονείς. Το ελαφρύ καρότσι είναι μικρότερο σε μέγεθος από το μέσο καρότσι και πιο εύκολο στη μεταφορά του κατά τον περίπατο. Όπως με οποιαδήποτε αγορά βρεφικών ειδών, έτσι και με το ελαφρύ καρότσι, συνήθως πριν την αγορά παίρνουμε γνώμες φίλων ή κάνουμε μια διαδικτυακή έρευνα. Ωστόσο αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι ότι το κάθε καρότσι δεν είναι κατάλληλο για όλους και αυτό που κάποιον τον βόλεψε και είναι απόλυτα ικανοποιημένος μπορεί να μην ανταποκρίνεται εξίσου στο δικό σας τρόπο ζωής. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

Το μέγεθος και το βάρος

Το ελαφρύ καρότσι είναι μικρότερο από το μέσο καρότσι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε χρειάζεται να επιβεβαιώσετε ότι οι διαστάσεις σας βολεύουν. Μετρήστε το μέγεθος του πορτμπαγκάζ και του ασανσέρ της πολυκατοικίας πριν την αγορά για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Γενικά, τα ελαφριά καρότσια χωράνε σχεδόν σε όλα τα IX σε αντίθεση με άλλα καρότσια που ενδέχεται να μη χωράνε ακόμα και με λυμένες τις ρόδες. Όσον αφορά το βάρος, είναι βεβαίως ελαφριά αλλά υπάρχουν διακυμάνσεις.

Το “δίπλωμα”

Τα ελαφριά καρότσια διπλώνουν και μεταφέρονται πολύ εύκολα. Είναι εξαιρετικά βολικό το να μπορείς να κρατάς το μωρό και ταυτόχρονα να μεταφέρεις το καρότσι μόνο με ένα χέρι. Πολύς κόσμος αγοράζει ένα ελαφρύ καρότσι για αποκλειστική χρήση σε ταξίδια. Η δυνατότητα του εύκολου διπλώματος το καθιστά εξαιρετική επιλογή και για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε καθημερινή βάση. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο για όσους μένουν σε ψηλούς ορόφους πολυκατοικιών με μικρό ασανσέρ. Τα ελαφριά καρότσια συνήθως κλείνουν πολύ εύκολα, με μια κίνηση. Υπάρχουν μοντέλα, όπως το PALI Magic, που διπλώνουν με το πάτημα ενός κουμπιού!

Η οδήγηση

Τα ελαφριά καρότσια έχουν πιο λεπτή κατασκευή για αυτό και είναι εξαιρετικά ευέλικτα ακόμα κι αν χρειάζεται να κινείστε μέσα από στενές πόρτες ή μικρά ή γεμάτα πεζοδρόμια. Επίσης, θα πρέπει να δείτε το είδος των τροχών, καθώς άλλα έχουν μονούς και άλλα διπλούς. Τα καρότσια με μονές περιστρεφόμενες ρόδες προσφέρουν ευκολότερη κίνηση και η οδήγησή τους γίνεται παιχνιδάκι!

Η άνεση του μωρού

Τελευταίο αλλά σημαντικότερο όταν επιλέγουμε καρότσι είναι η άνεση του μωρού μας. Πολλά ελαφριά καρότσια είναι κατάλληλα από 3 ή 6 μηνών και πάνω, καθώς δε διαθέτουν την κατάλληλη στήριξη για νεογέννητα. Όταν όμως ο τρόπος ζωής καλεί για ένα ελαφρύτερο καρότσι από πιο νωρίς, ευτυχώς υπάρχουν μοντέλα που είναι κατάλληλα και για νεογέννητα! Πιθανόν να είναι λίγο πιο ακριβά, όμως έχουν και καλύτερη επένδυση υφασμάτων και μπορούμε να απολαύσουμε τα πλεονεκτήματά τους από νωρίς. Το PALI Wizard είναι ένα τέτοιο καρότσι!

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σας.